maandag 4 april 2016

Ma 4-4-2016 Walk on the wild side

Afgelopen week heb ik vanwege de afwezigheid van de meiden (skivakantie of werken) de honden vaker moeten uitlaten dan me lief was, hetgeen ook nog eens een negatieve impact had op mijn bezoeken aan de sportschool. De orthopeed zei al dat fietsen beter voor me was dan lopen en dat ondervind ik nu aan den lijve. Ik heb meer last van mijn onderrug dan voordat ze weg gingen. (Vandaar mijn keuze voor de blogtitel van Lou Reed).

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd voor een (afscheids)etentje met MTB club "De Zijwieltjes". Plaats van handeling was restaurant Victoria in Zeist, hetgeen een erg leuke locatie bleek te zijn. Het eten was goed en de bediening ook. Ter afscheid had ik nog een gedicht geschreven, te vinden op mijn poemsblog.

De vrijdag had ik aanvankelijk rijkelijk vol gepland, met honden uitlaten, spinningles, weer honden uitlaten, snel lunchen om vervolgens (met de fiets) vóór 13:00 op het UMC Utrecht te geraken om bloed te laten prikken en om 14:00 voor een afspraak met de oncoloog. Daarna zou ik op de terugweg even langsgaan bij de zanger van nLUK in zijn nieuwe huis, moest ik opnieuw de honden uitlaten en boodschappen doen. En dat allemaal vóór 18:00, want dan zou mijn neef (petekind) komen logeren, die de volgende ochtend om 9:30 in Hilversum moest zijn en dat niet zou kunnen halen vanuit Bergeijk (NBr). 's Ochtends vroeg heb ik toch maar besloten dat dit in mijn toestand een beetje te veel van het goede zou zijn, dus heb ik de spinning en het bezoek aan de zanger maar afgezegd.

Vrijdagochtend kreeg ik ook nog een bericht van mijn neef, dan zijn oudste broer (en dus mijn andere neef met prostaatkanker) op zondag zou starten met palliatieve sedatie. Later op de dag kreeg ik echter al de melding dat hij overleden was. Ruim een week daarvoor had ik hem nog bezocht en had toen niet in durven te schatten dat het zó snel zou gaan. Dat kwam toch wel even confronterend bij me binnen.
En als klap op de vuurpijl kreeg ik aan het einde van de middag ook nog het bericht dat de vriend van mijn jeugdvriendin (die recentelijk zelf nog geopereerd was voor huidkanker) in het ziekenhuis had gelegen en dat uit een CT die ochtend was gebleken dat ook hij een tumor in zijn rechter nier had. Ze wilden de nier z.s.m. verwijderen, terwijl de CT scan alleen maar van de buikholte gemaakt was en het dus onbekend was of er elders in de borst of rug nog uitzaaiingen konden zitten. Vreemd verhaal, maar vanwege de overeenkomst met mij ook weer erg confronterend. Ik kan me voorstellen wat ze doormaken nu. Om ze enigszins op weg te helpen heb ik mijn ervaringen vandaag weggeschreven op mijn blog.
Tijdens de wintersport had ook mijn oudste dochter Janneke een knobbeltje in haar borst gevoeld en daarmee was ze deze dag naar de huisarts geweest, die haar doorverwees naar het ziekenhuis voor een echoscopie. Vandaag is die echo genomen en hebben ze tevens twee biopten genomen, waarvan ze later deze week de uitslag krijgt. Ook dat is weer spannend dus. (Op 5-4 het bericht gekregen dat het niet kwaadaardig is).

Op zaterdag had ik de moed verzameld om onze auto eens een keer een poetsbeurt te geven, want dat was al zeer lange tijd niet meer gebeurd. Van binnen zuigen en het kunststof en leder met een natte doek afnemen. Daarna de smerigste stukken aan de buitenkant behandelen met water en een doekje. Vooral in de naden van de goot, achterklep en onder de dakdragers was er al sprake van mosvorming. Hierna bij het tankstation nog even eroverheen met de hogedrukspuit en vervolgens door de wasstraat. Na pakweg 3:30u stond er plotseling een heel andere auto voor de deur.

Op zondag was er een bijeenkomst van de Taalunie in de 12 Ambachten aan de Slotlaan in Zeist. Ik ben daar sinds begin dit jaar lid van. Er waren enkele dichters uitgenodigd, die wat meer tijd kregen, ik had me aangemeld voor het open podium en kreeg pakweg drie minuten vóór de pauze. Het was een leuke middag met bijzonder leuke (en begrijpelijke) gedichten en muziek. Ook ik kreeg erg leuke reacties uit het publiek en was tijdens de pauze meteen ook door mijn resterende voorraad van twee boeken heen. Voor herhaling vatbaar dus en de volgende gelegenheid is over twee weken in Veenendaal.

1 opmerking:

  1. Na een drukke week ook nog wat vervelende en spannende dingen weer.
    Hoop dat het bij Janneke niets ernstigs is. Zal duimen

    xx

    BeantwoordenVerwijderen