woensdag 13 juli 2016

Wo 13-7-2016 Riders on the storm

De afgelopen dagen heb ik het rustig aan gedaan. Buiten het uitlaten van de honden heb ik enkele keren thuis op de hometrainer gefietst (afgelopen zondag mee getrapt met Tom Dumoulin tijdens de koninginnenrit in de Pyreneeën, anders had hij natuurlijk nooit gewonnen ... ), maar de sportschool heb ik van binnen niet meer gezien. De heftige pijnklachten zijn hierdoor wel afgenomen, maar ik kan nog steeds niet zeggen dat mijn rug helemaal goed aanvoelt.

Vandaag, woensdag 13-7, ben ik gebeld door de oncoloog. Mijn foto's zijn beoordeeld en daar zijn - gelukkig -  geen afwijkingen op te zien. Er zit dus geen schroefje bij me los (althans niet letterlijk ... ) en er zijn ook geen andere afwijkingen zichtbaar in mijn bovenrug. Wel zagen ze enige torsie in mijn onderrug t.o.v. de scans, maar de foto's zijn staande genomen en de CT's en MRI's liggend. Het is onwaarschijnlijk dat die mijn klachten veroorzaakt. Deze torsie (draaiing) is waarschijnlijk ontstaan in de tijd dat ik klassiek gitaar studeerde aan het conservatorium en enkele jaren pakweg gemiddeld 3-4 uur per dag in een verkeerde houding zat met een iets naar links gedraaide onderrug.

De uitslag is een hele geruststelling, want dat betekent dat er niets ernstigs aan de hand lijkt te zijn en er is dus ook niet zoiets als een operatie noodzakelijk. Het laatste was wel het laatste waar ik op zat te wachten, ook omdat ik dan waarschijnlijk tijdelijk zou moeten stoppen met de kankermedicijnen. We gaan nu dus ook maar gewoon op vakantie naar Engeland en zien dan wel hoe het loopt. We zitten de eerste 2 weken redelijk in het zuiden van Engeland, dus van daaruit zijn we ook weer binnen een dag thuis als het nodig is. Of we de 3e week nog doorrijden naar het Lake District laten we afhangen van hoe de klachten zich ontwikkelen. We stellen ons vertrek overigens wel een dag uit van zaterdag naar zondag in de hoop de files (zwarte zaterdag) te vermijden en de reis zo kort mogelijk te houden.

In mijn situatie blijkt ieder pijntje toch weer tot grote impact, zorgen en/of twijfel te leiden. Vandaar dat ik ditmaal voor de blogtitel van The Doors heb gekozen.

Vandaag zijn overigens ook onze nieuwe meubels afgeleverd. De foto's geven een impressie. (En ja, de hoekkast moet ook een keer vervangen worden  ... ).





1 opmerking: