maandag 19 juni 2017

Ma 19-6-2017 Isn't she lovely

Het is al weer een hele tijd geleden. Het schrijven van mijn blog op mijn telefoon gaat ook steeds moeizamer omdat ik snel vermoeid raak in mijn rechterschouder. Ook neemt de gevoelloosheid in mijn vingertoppen toe, maar eigenlijk geldt dat voor de gehele rechterarm, zodanig zelfs dat het soms pijn doet. Bovenstaande geldt vooral als ik lig, maar dat betreft het grootste deel van de dag vanwege het wondbeleid van mijn doorzitplekken, die toch een hardnekkig karakter hebben. Het lijkt langzaam vooruit te gaan, maar ik hoef maar een keer extreem langer dan afgesproken in de rolstoel te zitten en er is meteen ook weer een terugslag.

Waar ik 's nachts al een tijd last van heb is van zweten. Het lijken wel koortsaanvallen, waarbij ik badend in het zweet wakker wordt. Los van het feit dat dit bijzonder onaangenaam is, kan ik dan vervolgens ook steenkoud krijgen en dan ik de enige remedie om een dekbed over de kleffe boel te gooien, waarna het pakweg een uur duurt om weer enigszins op temperatuur te komen. Dan ben ik doorgaans blij als de wijkverpleegkundige binnenkomt om me weer op te frissen. Het schijnt een bekende bijwerking te zijn bij nierkanker. Maar buiten alle fysieke ongemakken gaat het naar omstandigheden wel goed hoor.

Bertie en ik hadden al een keer met de uitvaartondernemer gesproken. Daarbij kwamen toen best wel wat controversiƫle zaken aan de orde, zoals een opstelling in een kring met de kist in het midden, een lijkwade ipv een kist e.d.. We wilden dat graag een keer bespreken met ook de kinderen erbij en aangezien die op 8 juni allemaal thuis waren leek dat een mooi moment. Helaas was de uitvaartondernemer verhinderd, dus hebben we het draaiboek onderling besproken. Het idee van de kring had zo zijn nadelen en de lijkwade werd unaniem van de hand gewezen. (Het schijnt dat crematoria dat ook niet willen, dus dan houdt het helemaal op). (Doordat ik me tijdens het eten al verslikte in een couscous kruimel, verliep ons gesprek overigens maar moeizaam. Pas om 2.15 's nachts was ik van de kruimel verlost).

Op dinsdag 13 juni hadden we een gesprek met de Rabobank hypotheek adviseur. We hadden al diverse malen aan hem gevraagd om het gesprek bij ons thuis te voeren vanwege de doorzitplekken, maar hij bleef volhouden dat dit onmogelijk was. Dus stonden we uiteindelijk - na een rit met de Regiotaxi - om 13.00 op het hoofdkantoor. Na een vriendelijke ontvangst door de receptie bleek al snel dat de adviseur zich op een andere lokatie bevond (ws mijn eigen vergissing) en met geen stok te bewegen om daarvandaan te komen. Het was dat ik bestaande Rabo producten mee wil nemen naar het nieuwe appartement, anders had ik de Regiotaxi terug naar huis genomen. Om 14.45 stond er een nieuwe taxi klaar om Bertie en mij naar de correcte lokatie te brengen. Uiteindelijk waren we om 18.15 pas weer thuis en die lange zit heeft mijn wonden niet veel goeds gebracht. En ik snap nog steeds niet waarom het technisch niet mogelijk was om het gesprek bij ons thuis te voeren. De Rabobank kan dan wel de slogan hebben 'Dichterbij de klant', ik ervaar alleen maar een grotere kloof.

In de tijd dat wij bij de bank zaten, toonden zich bij Imke de eerste tekenen van een naderende bevalling. Omdat ze het grootste deel van haar zwangerschap in Zeist had gewoond en vertrouwd was met de verloskundige hier, had ze vantevoren al bedacht dat ze op een gegeven moment naar Zeist zou komen. Toen we thuis kwamen van de bank lag Imke dus al boven bij ons in bed. Om 2.00 werd ze naar het ziekenhuis gestuurd, waar ze om 3.15 bij 4cm ontsluiting een ruggenprik kreeg. Maar toen er in de ochtend nog steeds niet meer ontsluiting was en er na het breken van het vruchtvlies ontlasting in het vruchtwater bleek te zitten, werd snel besloten tot een keizersnee. Op wo 14-6 om 10.23 is onze kleindochter Raven Skye geboren, een prachtig kind. Vader, moeder en dochter maken het goed. Vandaar de blogtitel van Stevie Wonder.

3 opmerkingen:

 1. Broertje wat ga ik je missen. (doe ik al)
  Afscheid was moeilijk.

  xxx je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben dringend behoefte aan nierdonoren voor een bedrag van € 450.000,00, WhatsApp 917418483326
  Help Line: 917418483326
  Bel: +91 9036106919
  kokilabendhirubhaihospital@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We are urgently in need of kidney donors for the sum of $450,000,00, WhatsApp 917418483326
  Help Line: 917418483326
  Call: +91 9036106919
  kokilabendhirubhaihospital@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen