zaterdag 25 oktober 2014

25-10 A day at the hospital ...

Vanuit de buitenwereld ziet het er mogelijk anders uit, maar de dagen voor een patiënt in een ziekenhuis zijn behoorlijk druk. 

Het begint met het ontbijt rond 7:30-8:00, waarbij je net wakker geschrokken van het grote zaallicht maar weer snel een standaard ontbijt besteld, voordat het "rijdende buffet" weer vertrokken is. Om vervolgens met spijt te constateren dat je buurman of buurvrouw iets gekozen heeft waar jij natuurlijk niet aan gedacht had of waarvan je het bestaan überhaupt niet eens wist.

Terwijl jij zelf in slow motion leeft komt er om je heen een sneltrein op gang met in de voorste wagon de snoepjeswagen (medicijnen), direct gevolgd door de  beddenwagon, dus je bed uit ... op een stoel, gaan wassen (je bent dan niet de enige) of beurt voorbij. 

Dan komen al snel daarna de krant (Metro), de koffieronde en "wat wilt u vanavond eten?", om vervolgens te ontaarden in een georganiseerde chaos, die per patiënt verschilt:
- bezoek artsen, 
- controles  door de verpleging (infuus, katheter, bloeddruk etc.)
- bezoek fysio (wel uitlijnen met je eigen oefeningen, anders ben je al gesloopt voordat ze met je aan de slag gaan)
- praatje met kamergenoten,
- zelfstandig oefeningen van de fysio, 
- opnieuw de snoep- en buffetwagon voor de lunch (soms mét gekookte eitjes!),
- zelfstandig oefenen (ja, het is net een sportschool en voor een enkeling - zoals ik in het begin - is het uit bed komen al een sport op zich),
- bezoek tussen 16-20u

Daarna keert langzaam de rust weder:
- TV kijken,
- lezen
- klaarmaken voor de nacht (rond 21:30u 's avonds! Mán ... have a life),
- laatste ronde snoepwagon (trombosespuit mag je zelf zetten) en dan het grote licht uit rond 22:00u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten