woensdag 22 oktober 2014

20-10 Slecht nieuws ...

MAANDAG 20-10

19:45 net bezoek van neef Kevin aan bed, komt orthopeed alsnog langs. Hij wilde me even privé spreken, dus met bed en al naar aparte kamer. Dan voel je de bui al aankomen. Gelukkig kwam dochter net binnen, terwijl Bertie buiten stond met de honden. Kevin even als honden uitlaatservice ingezet en samen het gesprek ingegaan.

Uit de echoscopie is een afwijking in een van de nieren geconstateerd. Het is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk dat het weefsel hiervan op de wervel is aangetroffen, ofwel kanker. Deze nier moet er ook op korte termijn uit. Dat gaat verder onderzocht worden door de oncoloog.

Mbt de tintelingen aan het linkerbeen is het waarschijnlijk dat er weefsel tegen het ruggenmerg drukt. Dat kan stolsel of hard weefsel zijn. Een nieuwe MRI moet dat. uitwijzen. De orthopeed gaat dit ook nog afstemmen met een neuroloog uit het UMC met wie hij vaak samenwerkt.

DINSDAG 21-10

Neuroloog (UMC) aan bed gehad na MRI. Daarop is te zien dat er kleine knik in ruggenmerg loopt ter hoogte van de herstelde borstwervel. Dat komt overeen met de eerdere analyse van neuroloog van het Diac. Opnieuw opereren zou een groter risico inhouden dan afwachten of er spontaan herstel optreedt, daarvoor is de afwijking te licht.

Vanmiddag gesproken met oncoloog. De kans op nierkanker is nagenoeg 100%. Er gaat nog een CT scan gemaakt worden voordat ik naar huis ga. Die moet aantonen of er (grotere) andere uitzaaiingen zijn.
Bij alleen uitzaaiingen in wervel, dan rechter nier eruit, chemo en bestraling, bij meer uitzaaiingen blijft de nier zitten. Naar haar mening is nierkanker niet te genezen, maar ze gaf meteen aan dat de meningen daarover verdeeld zijn. Over een mogelijke levensverwachting kon ze nu nog geen uitspraken doen zonder meer informatie.

Bij ontslag uit het ziekenhuis wordt er een poliklinische afspraak gemaakt, omdat ik eerst moet herstellen. Dan is ook de uitslag van het weefselonderzoek waarschijnlijk bekend. Als dat een andere uitslag heeft dan vervalt bovenstaande, maar moet er nog wel bepaald worden wat te doen met de nier.









2 opmerkingen:

  1. Ik lees wel een bepaalde gemoedsrust beste Fon...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fon,
    Zwaar om dit allemaal te lezen. Ik wens jou en je omgeving enorm veel geluk, sterkte en voorspoed.

    Frans van Kogelenberg

    BeantwoordenVerwijderen