vrijdag 7 november 2014

7-11 Planning bestraling onder voorbehoud en ... Cliff Hanger (2)

Planning bestraling

Vanochtend gebeld met UMC inzake mijn voorbehoud op de planning van de bestraling (eerst afstemming tussen orthopeed Diac en radiotherapeut UMC ... ). Tot mijn verrassing werd ik direct doorverbonden met de laatste. Zij gaf aan dat ze vaak binnen een maand na de operatie reeds met bestraling beginnen, maar dat ze daarover nog contact zou opnemen met de orthopeed (die er maandag pas weer is ... ). Ik heb ook aangegeven dat ik pas maandagmiddag een  telefonische afspraak met hem heb en zijn toestemming als randvoorwaarde zie. Positieve aanvulling was nog dat ze met het bestralingsplan bezig waren om mijn slokdarm zoveel als mogelijk te ontzien. Vooralsnog blijft het plan om 11-11 (op St. Maarten) te starten dus gehandhaafd,

Merk op: In het Financieel Dagblad (online) las ik een artikel over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, waarbij minister Schippers probeert om specialisten zoveel mogelijk in dienst te krijgen bij de ziekenhuizen,. De specialisten bewegen echter steeds meer richting eigen ondernemingen. (En het bleef nog lang onrustig in de zorg ... . Dan móet je als patiënt toch ook wel de regie zelf in eigen hand nemen ... maar wie zorgt dan voor degenen die dat niet kunnen? ... ).

Voedingstherapie

Daarnaast heb ik een afspraak gemaakt voor een consult Non Toxische Tumor Therapie (NTTT), met als doel om m.b.v. voedingssupplementen de risico's op het verder uitgroeien van nieuwe (dialyse is niet bepaald een aantrekkelijk vooruitzicht .... ) of bestaande (maar nog niet zichtbare ... ) tumoren te voorkomen. Die zou ook ondersteunend kunnen zijn aan de effecten van de bestraling. Omdat het echter een praktijk op de 1e verdieping betreft (met trap dus .... ) durfde ik die afspraak a.s. dinsdag nog niet aan, maar hebben we deze voor de zekerheid een week opgeschoven (eerst maar eens even thuis oefenen, waar inmiddels voorzieningen getroffen zijn ... ).


Muziek:
- Fatoumata Diawarra, album Fatou. Erg lekkere muziek van Afrikaanse zangeres (Ivoorkust).
- Toto Bona Lokua, gelijknamige album. Prachtige Afrikaanse vocalen over de Serengeti.

Oefentherapie

In de tussentijd werken we natuurlijk doorlopend aan herstel d.m.v. oefentherapie. Vanavond tijdens de 4e en laatste sessie reeds 10min op de hometrainer (getting stronger everyday! ... ).
Muziek híerbij is van Sven Hammond Soul, lekkere stuwende soul muziek rondom het Hammond orgel van Sven Figee (in seizoen 1 van TVoH de sidekick van "Traincha" .... ),


De uitdaging

Nu er een extra trapleuning in de binnenbocht zit begint de uitdaging toe te nemen om de trap als horde te gaan nemen. Een lekker warme douche als alternatief voor het emmertje begint nadrukkelijk te lonken. (Cliff Hanger (2) ... ).  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten